Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Γούρια 2013 & συνταγή γιά μελομακάρονα

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά ,
με υγεία και αγάπη .
Να σας κεράσω από τη νέα δόση μελομακάρονα ορίστε πάρτε
έγιναν πολύ ωραία σας έχω τη συνταγή αν θέλετε να τη φτιάξετε

Υλικά
  • 9 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλα       
 Σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι μέλι 
  • καρύδι τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε λάδι,ζάχαρη να λιώσει λίγο η ζάχαρη ,ανακατεύω τη σόδα μέσα στο χυμό και τη προσθέτω στο μείγμα.
Βάζω το ξύσμα και τα κανελογαρύφαλλα (εγώ βάζω μόνο κανέλα γιατί δεν μ αρέσει το γαρύφαλλο)
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν  και το ρίχνω σιγά σιγά μεχρι να γίνει μιά ζύμη που μπορώ να πλάσω.
Η ποσότητα αυτή μου γεμίζει 3 ταψιά .
Ψήνω στους 160 περίπου  20-25 λεπτά ανάλογα και με το μέγεθος.
Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα ,βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά κι όπως είναι καυτό βουτάω τα μελομακάρονα, αναποδογυρίζω και τα βγάζω στη πιατέλα .
Πασπαλίζω με το καρύδι και λίγο μέλι γιά έξτρα άρωμα.
Επειδή χωρίς το μέλωμα είναι ένα πολύ ωραίο μπισκότο κρατάω μερικά αμέλωτα !!

Κι αφού έφτιαξα μελομακάρονα ,
ετοίμασα μερικά γούρια γιατί και η πρωτοχρονιά δεν αργεί.
Έπιασα πάλι τη τσόχα

και κάποια με μεταλλικά στοιχεία και χάντρες


Σας εύχομαι να περάσετε Καλά Χριστούγεννα 

Πολλά φιλιά

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα!
    Και του χρόνου, Αλέκα !! Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...